Monumenten

Informatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

Deze interactieve kaart toont alle monumenten in de gemeente Amsterdam. Er wordt onderscheid gemaakt tussen rijksmonumenten (blauw) , gemeentelijke monumenten (rood) en gemeentelijke monumenten in procedure (oranje). Ook is er onderscheid tussen gebouwen en niet-gebouwen. De kaart wordt via webservices vanuit het Datapunt van de Gemeente Amsterdam gevoed.

Disclaimer

Monumenten & Archeologie (MA) is de bronhouder van de aangeboden kaartlaag en dient vermeld te worden indien u verwijst naar deze kaart. MA kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgen van het gebruik van gegevens op deze website. Er is veel zorg besteed aan de inhoudelijke kwaliteit van de informatie. Onderzoek is echter steeds gaande. Onvolledigheden, veranderingen door voortschrijden van inzichten of andere gebreken kunnen niet worden uitgesloten.

Contact


Gemeente Amsterdam - Monumenten en Archeologie
monumentenregister@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...