De kaartenviewer Maps Amsterdam bevat een groot aantal interactieve themakaarten vanuit de ruimtelijke sector van de Gemeente Amsterdam.
Data en informatie is het centrale dataportaal van de Gemeente Amsterdam. Hier zijn nog meer datasets beschikbaar en in kaart weergegeven.
Als u een Maps Dataset van de Gemeente Amsterdam downloadt, gaat u akkoord met de Gebruiksvoorwaarden.
De Gebruiksvoorwaarden zijn bedoeld om de betrokkenheid van de Gemeente bij open geodata te promoten, haar positie daarin te beschermen en u op de hoogte te stellen van de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van de dataset.
Kaartlaag 
Pagina link 
Attributen 
Aantal objecten 
Actualiteit 
Lees de Toelichting bij 
Extra toelichting 
Bronhouder 
Contactpersoon 
E-mail 
 Lees de Gebruiksvoorwaarden / Terms of use
 Copy link .json (GeoJSON LngLat)
 Copy link .json (GeoJSON LatLng)
 Download .csv (Excel)
 Download .mif (GIS) en .mid (GIS)
 Download .zip (Esri-shapes)
 Externe wfs
 Externe wms
 

Maps Amsterdam does not provide conversion services or webservices like (internal) WMS or WFS.

Coordinates are in WGS84.

Dear students,
Please read the Terms of Use in the menu:
"The City can not, at your request, add extra data to the dataset, update the dataset or distribute the dataset in another format or co├Ârdinate system".
and:
"Historical datasets will not be retained, unless this is indicated for the purpose of the dataset."
You have to do your own research or analysis.
We can not do the work for you.

Maps Amsterdam does NOT provide topographic base layers: we use Map Tile Services from https://api.data.amsterdam.nl/api/.Maps Data

Voor studie, onderzoek of software-ontwikkeling zijn op deze pagina geografische datasets vrij beschikbaar. Als u een Maps Dataset van de Gemeente Amsterdam downloadt, gaat u akkoord met de Gebruiksvoorwaarden.
De Gebruiksvoorwaarden zijn bedoeld om de betrokkenheid van de Gemeente bij open geodata te promoten, haar positie daarin te beschermen en u op de hoogte te stellen van de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van de dataset.

Meer datasets van de Gemeente Amsterdam vindt u wellicht op data.amsterdam.nl.

Contact

Maps Amsterdam levert GEEN topografische ondergronden: we maken gebruik van Map Tile Services via https://api.data.amsterdam.nl/api/.

Voor inhoudelijke opmerkingen, vragen of aanvullingen neemt u contact op met de genoemde bronhouder van de dataset.

Voor vragen over de functionele of technische werking van deze website neemt u contact op met Klaas-Bindert de Haan, ontwikkelaar van Maps Amsterdam: k.b.de.haan@amsterdam.nl.

Voor vragen over of de levering van topografische ondergronden en luchtfoto's neemt u contact op met de afdeling Basisinformatie / het Datapunt van de Gemeente Amsterdam via datapunt@amsterdam.nl.

Proclaimer

De Gemeente Amsterdam doet haar best de informatie in deze datasets actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kan dit niet garanderen. U kunt bij een aantal datasets zelf toevoegingen of veranderingen doorgeven aan de genoemde bronhouder