Open Maps DataData en informatie
Volgens de KNMI`14-klimaatscenario`s moeten we in de toekomst rekening houden met hogere temperaturen, een sneller stijgende zeespiegel, nattere winters, heftigere buien en drogere zomers in Nederland. Door de opwarming van de aarde worden buien steeds heftiger en komen ze vaker voor. De riolen in de stad krijgen hierdoor veel meer water te verwerken dan voorheen. Daarnaast zijn de laaggelegen gebieden in Amsterdam het meest kwetsbaar voor eventuele overstromingen vanuit onder andere de Noordzee (IJmuiden) en de rivier de Lek. Ook neemt de kans op extreme hitte en langdurige droogte toe.

In het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie is afgesproken dat alle overheden uiterlijk in 2019 klimaatstresstesten hebben uitgevoerd op de thema`s hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen en dat deze voor iedereen toegankelijk zijn. Met behulp van stresstesten zijn de kwetsbaarheden voor deze thema`s in Amsterdam in kaart gebracht. De uitkomsten van deze stresstesten worden gebruikt bij het opstellen van een klimaatadaptatiestrategie voor Amsterdam.

In deze atlas vindt u per thema (hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen) een kaart van onze stad. De kaarten zijn constant in ontwikkeling en worden aangepast  zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.

Wilt u een vraag stellen of een idee delen? Dan kunt u mailen naar onderstaand mailadres.

Inhoudelijk contactpersoon

Gemeente Amsterdam - Ingenieursbureau
klimaatadaptatie@amsterdam.nl

Kaartnavigatie

- Klik op een kaartobject voor informatie over dat object.
- Dubbelklik op de kaart om stapsgewijs in te zoomen, of
- Gebruik het muiswiel of de controlbar voor in- en uitzoomen.
- Houdt de muisknop ingedrukt of gebruik de controlbar om het kaartbeeld te verschuiven.
- Streetview is beschikbaar via de controlbar (gele poppetje op de kaart leggen).
- Kies rechts bovenin een topografische ondergrond of de luchtfoto.


Open Maps Data

De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.

Over Maps Amsterdam

De website maps.amsterdam.nl wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart. Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact op met de inhoudelijk contactpersoon.

Embedden en linken
Vanwege security redenen (clickjacking) is het niet meer mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden in uw (nieuws)site. U kunt een afbeelding/screenshot van de kaart en een link naar de kaart op Maps Amsterdam in uw nieuwsitem opnemen.
Een ogenblik geduld | Just a moment ....