Hondenlosloop- en verbodsgebieden

Informatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

Overal op straat en in parken en plantsoenen moeten honden zijn aangelijnd. Tenzij met bordjes is aangegeven dat honden mogen loslopen/uitrennen (groene gebieden op de kaart) of dat honden er niet mogen komen, ook niet aangelijnd (rode gebieden op de kaart). Soms is dat in een bepaalde periode van het jaar (blauwe gebieden op de kaart). Deze uitrengebieden, verbodsgebieden en restrictiegebieden worden door de stadsdelen vastgesteld. Speeltuinen en speelplekken, sportparken en sportplekken, schoolpleinen en zwembadjes zijn sowieso verbodsgebieden, ook als ze niet op deze kaart zijn aangegeven. Vragen of opmerkingen over een bepaald uitlaatgebied kunnen worden gemaild aan de gebiedsmakelaar van de buurt waarin dit gebied gelegen is. Deze gebiedsmakelaars zijn te vinden op de gemeentelijke pagina: https://www.amsterdam.nl/buurten/ Deze kaart is niet juridisch leidend of bindend.

Contact


Gemeente Amsterdam - Communicatie
Judith Boerma
j.boerma@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...