Bouwjaar

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie
Toelichting bij deze kaart
Inhoud
Deze kaart bevat informatie over de status van de fietsinfrastructuur op het Plus- en Hoofdnet Fiets, de vastgestelde fietsnetwerken van de gemeente Amsterdam. Het Plus- en Hoofdnet vormen samen een fijnmazig netwerk met een rasterwijdte van ongeveer 400 m. Hiervan fungeren de routes op het Plusnet als de doorfietsroutes binnen de stad. Meer informatie over Plus- en Hoofdnetten is te vinden op https://maps.amsterdam.nl/plushoofdnetten.

Hoe werkt deze kaart? 
De kaart is bij aanvang ingekleurd op Soort. Klik op een rondje voor een andere inkleuring.
Het aantal kilometers en de percentages worden automatisch berekend. Binnen de inkleuring kun je ook één of meer onderdelen uitvinken, ook onder een ander rondje dan die van de inkleuring. Het aantal kilometers en de percentages worden dan automatisch opnieuw berekend. Op deze manier kun je bijv. de lengte bekijken van alle tweerichtingsfietspaden binnen de Ring (ten zuiden van het IJ) die in tegels zijn uitgevoerd. 

Definities Soort 
  • Verplichte fietspaden, onverplichte fietspaden en fiets/bromfietspaden zijn fysiek gescheiden van de rijbaan, dus (fysiek) niet toegankelijk voor auto’s.
  • Op verplichte fietspaden ben je als fietser verplicht te fietsen en niet op een eventuele naastgelegen rijbaan. Bromfietsen zijn niet toegestaan. Voor snorfietsen geldt een eventueel onderbord [Snorfietsen niet toegestaan].
  • Op verplichte fiets/bromfietspaden zijn ook bromfietsen (en snorfietsen) verplicht te rijden.
  • Het onverplichte fietspad mag je als fietser gebruiken. Brom- en snorfietsers met een benzinemotor mogen geen gebruik maken van dit fietspad.
  • Fietsstroken maken deel uit van de rijbaan, gemarkeerd door een doorgetrokken of onderbroken streep en voorzien van een afbeelding van een fiets. Fietssuggestiestroken zijn geen officiële fietsstroken (ze hebben geen afbeelding van een fiets) en zijn opgenomen bij Fiets op de rijbaan.
  • Een Fietsstraat is een rijbaan voor fiets én auto die zodanig is ingericht dat duidelijk is dat fietsers de belangrijkste bestuurders zijn. In Amsterdam is een fietsstraat te herkennen aan het bord Fietsstraat - Auto te gast. 
  • Bij Fiets op de rijbaan ontbreken markeringen voor fietsgedeeltes op de rijbaan.
  • In Shared space maken voetgangers en fietsers beiden gebruik van de paden. In parken wordt dit aangegeven met het bord `Fietsen toegestaan` onder het voetgangersbord.
  • Een Fietsoversteek is met blok- of streepmarkeringen aangegeven op de rijbaan.
  • Bij een Verbinding is er geen markering. Verbindingen zijn toegevoegd om het fietsnetwerk sluitend te maken. De veerponten zijn ook als verbinding opgenomen.
Inhoudelijk vragen en opmerkingen kun je mailen naar onderstaande kaarteigenaar: de 1ste contactpersoon (Oostra). Feedback over onjuistheden en aanpassingen op de kaart zijn welkom bij de 2de contactpersoon (de Haan).

Contact
Gemeente Amsterdam - Ingenieursbureau
Rinke Oostra en Klaas-Bindert de Haan
r.oostra@amsterdam.nl en k.b.de.haan@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam
De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data
De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken
Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.
 
Even geduld ... Wait a moment