Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

 
Open Maps DataData en informatie
Op de kaart ziet u de locaties waar we de afgelopen jaren rupsnesten van de eikenprocessierups gevonden hebben. Op die locaties zijn ook dit jaar rupsnesten te verwachten. De haren van de rupsen kunnen gezondheidsklachten opleveren. Overlast is te verwachten vanaf begin juni. 
De rupsen leven in bolle spinselnestjes. Deze zijn gebonden aan eikenbomen en vaak maar moeilijk vindbaar hoger in de boom, maar soms zijn ze groter en met rupsen te zien op de stammen van de eiken.
De meeste nesten zijn snel na vondst verwijderd, echter een klein deel van de nesten van het huidige jaar kunnen er nog hangen. U kunt hiermee ook kijken of er op de plek waar u woont, werkt of recreƫert, veel eiken staan en of u nesten ziet hangen aan de eiken. Dit kan ons helpen in het nog beter signaleren en vervolgens effectief verwijderen van de rupsnesten.

Heeft u een rupsnest gezien?
En weet u zeker dat het een eikenprocesierupsnest is en niet de rupsen van de spinselmot zijn? 
Geef dan de locatie van het nest door aan de gemeente via 14020, de app `Verbeter de buurt`, of melding openbare ruimte: https://meldingen.amsterdam.nl, of via
eikenprocessierups@ggd.amsterdam.nl
Meer informatie vindt u op www.ggd.amsterdam.nl/eikenprocessierups

Inhoudelijk contactpersoon

GGD Amsterdam
Jan Buijs
eikenprocessierups@ggd.amsterdam.nl

Kaartnavigatie

- Klik op een kaartobject voor informatie over dat object.
- Dubbelklik op de kaart om stapsgewijs in te zoomen, of
- Gebruik het muiswiel of de controlbar voor in- en uitzoomen.
- Houdt de muisknop ingedrukt of gebruik de controlbar om het kaartbeeld te verschuiven.
- Streetview is beschikbaar via de controlbar (gele poppetje op de kaart leggen).
- Kies rechts bovenin een topografische ondergrond of de luchtfoto.
- Met het knopje rechtsmidden tekent u een gebied, waarin de objecten worden geteld.
- Met het knopje rechtsmidden tekent u een lijn, waarvan de afstand wordt gemeten.

Open Maps Data

De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.

Over Maps Amsterdam

De website maps.amsterdam.nl wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart. Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact op met de inhoudelijk contactpersoon.

Embedden en linken
Vanwege security redenen (clickjacking) is het niet meer mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden in uw (nieuws)site. U kunt een afbeelding/screenshot van de kaart en een link naar de kaart op Maps Amsterdam in uw nieuwsitem opnemen.
Een ogenblik geduld | Just a moment ....