Eikenprocessierups

Informatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

Deze kaart toont op welke plekken in de stad nesten van de eikenprocessierups zijn aangetroffen. De kaart is real-time verbonden met het registratiesysteem waarin doorlopend mutaties plaatsvinden. Als een nest is verwijderd, dan wordt dat ook aangegeven. Naarmate het overlastseizoen vordert, zullen steeds meer aangetroffen en verwijderde nesten zichtbaar zijn. Aan het begin van het seizoen zijn nog niet alle eikenbomen gecontroleerd. De urgentie wordt bepaald aan de hand van de grootte van het nest, het aantal nesten per boom en het aantal aangetaste bomen:

Urgent

Formaat nest: Tennisbalformaat (< 10 cm) of voetbalformaat (> 10 cm) Aantal nesten:> 5 tennisbalformaat of ≥ 1 voetbalformaat Aantal aangetaste bomen per 10 bomen:>5 tennisbalformaat of ≥ 1 voetbalformaat

Standaard

Formaat nest: Tennisbalformaat Aantal nesten: 2 t/m 5 Aantal aangetaste bomen per 10 bomen: 2 t/m 5 Maximaal: 2 t/m 5 nesten per individuele boom zonder nest in omliggende bomen.

Laag

Formaat nest: Tennisbalformaat Aantal nesten: 1 Aantal aangetaste bomen per 10 bomen: 1 Maximaal: 1 tennisbal per individuele boom

Niet te bestrijden

Er zijn wel nesten geregistreerd, maar deze kunnen niet worden bereikt met een klimploeg of hoogwerker.

Gemeld

Er is een melding ontvangen over een nest. Deze moet nog worden geregistreerd.

Deels bestreden

Een deel van de boom is schoongemaakt (bijv. de stam), maar de rest volgt later.

Bestreden

Nesten zijn verwijderd. De haren van de rupsen kunnen gezondheidsklachten opleveren. De rupsen leven in bolle spinselnestjes. Deze zijn gebonden aan eikenbomen en vaak maar moeilijk vindbaar hoger in de boom, maar soms zijn ze groter en met rupsen te zien op de stammen van de eiken. U kunt aan een boom zien of een rupsennest bekend is bij de gemeente. In dat geval is er een stuk rood-wit lint aan gehangen. Heeft u een rupsnest gezien in een boom zonder lint? En weet u zeker dat het een eikenprocesierupsnest is en niet de rupsen van de spinselmot zijn? Geef dan de locatie van het nest door aan de gemeente via 14020 of via meldingen.amsterdam.nl of via www.amsterdam.nl/eikenprocessierups. Meer informatie vindt u op www.amsterdam.nl/eikenprocessierups

Contact


Gemeente Amsterdam - Verkeer en Openbare Ruimte
Jaike Bijleveld
eikenprocessierups@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...