Bouwjaar

Legend

Opacityslider
Timeanimation

Legend

Opacityslider
Timeanimation
Toelichting bij deze kaart
Deze kaart geeft een overzicht van de 200 grootste daken in Amsterdam, de potentie voor het opwekken van zonne energie en de status van de zonprojecten op deze daken

Een deel van deze daken is inmiddels ingezet voor het opwekken van duurzame energie.
Om deze kaart te maken zijn de openbare dataset over SDE projecten van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de dataset van Zonatlas uit 2018 gebruikt. Na bewerking door de Gemeente Amsterdam zijn ze op Maps Amsterdam gepubliceerd.
 
De dataset van zonatlas is automatisch gegenereerd. Het is bekend dat soms daken worden gemist door het ontbreken van de juiste (hoogte) gegevens.  De dataset van RVO wordt eens per half jaar geactualiseerd. Ziet u onvolkomenheden in de kaart of heeft u informatie over zonprojecten of geschikte daken die moet worden toegevoegd dan kunt u een email sturen naar het onderstaand email adres.

Wattpiek (Wp) is een meeteenheid om het vermogen van zonnepanelen aan te geven. 

Contact
Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid
Doede Bardok
D.Bardok@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam
De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Over de functies bij adresgegevens
In de adressentabel, na aanklikken van een pand, staan 3 functies:
  • het Gebruiksdoel, afkomstig uit de BAG
  • de Objectsoort volgens de WOZ, afkomstig uit de BAG-plus
  • de niet-woonfunctie volgens de Functiekaart
Correcties voor de BAG kunt u hier terugmelden.
Periodiek wordt de Functiekaart geactualiseerd op basis van het Gebruiksdoel en de WOZ-Objectsoort.

Open Data
De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken
Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl. U kunt een afbeelding/screenshot van de kaart en een link naar de kaart op Maps Amsterdam in uw nieuwsitem opnemen.
 
Even geduld ... Wait a moment