Legend

Opacityslider
Timeanimation

 
Open Maps DataData en informatie
Alle woonadressen met een WOZ-waarde zijn samengevoegd op basis van de straatnaam en de buurt. Per buurtstraat is daarna de gemiddelde WOZ en de gemiddelde WOZ per m2 berekend.

Er moeten minimaal 3 WOZ-woonadressen in een buurtstraat zijn om de privacy te bewaren en een redelijk gemiddelde te kunnen berekenen. Buurtstraten met minder adressen zijn niet opgenomen op de kaart. 

De WOZ per m2 is een indicatie van de populariteit van de buurt. Immers: als de m2-waarde hoog is, krijg je relatief weinig oppervlakte voor je geld. Dus zal de buurt een bepaalde aantrekkingskracht hebben waarvoor je bereid bent te betalen.

De gemiddelde WOZ-waarde (per m2) van een buurtstraat is een range ingekleurd van hoge waarde (donkerrood) naar lage waarde (donkerblauw).

Databron: Gemeente Amsterdam - Onderzoek, Informatie en Statistiek.
Peildatum 1-1-2016. Toegepast op OZB 2017.
De WOZ-waarden zijn vanwege privacywetgeving niet als open data beschikbaar.

Deze kaart is indicatief voor de Amsterdamse woningmarkt en niet bedoeld en ongeschikt om op individueel niveau te herleiden of vragen te stellen over uw eigen WOZ.

Inhoudelijk contactpersoon

Gemeente Amsterdam - Onderzoek, Informatie en Statistiek

Kaartnavigatie

- Klik op een kaartobject voor informatie over dat object.
- Dubbelklik op de kaart om stapsgewijs in te zoomen, of
- Gebruik het muiswiel of de controlbar voor in- en uitzoomen.
- Houdt de muisknop ingedrukt of gebruik de controlbar om het kaartbeeld te verschuiven.
- Streetview is beschikbaar via de controlbar (gele poppetje op de kaart leggen).
- Kies rechts bovenin een topografische ondergrond of de luchtfoto.
- Met het knopje rechtsmidden tekent u een gebied, waarin de objecten worden geteld.
- Met het knopje rechtsmidden tekent u een lijn, waarvan de afstand wordt gemeten.

Open Maps Data

De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.

Over Maps Amsterdam

De website maps.amsterdam.nl wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart. Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact op met de inhoudelijk contactpersoon.

Embedden en linken
Vanwege security redenen (clickjacking) is het niet meer mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden in uw (nieuws)site. U kunt een afbeelding/screenshot van de kaart en een link naar de kaart op Maps Amsterdam in uw nieuwsitem opnemen.
Een ogenblik geduld | Just a moment ....