Bouwjaar

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie
Toelichting bij deze kaart
Voorkeursgebieden
Het Havengebied, Noorder IJplas / Cornelis Douwesterrein, ring A10 Noord, IJmeer bij Strandeiland/Buiteneiland IJburg, Sciencepark, Diemerbos, de Waternetlocatie bij Weesperkarspel en knooppunt Holendrecht zijn groen gekleurd. Dit betekent dat dit de voorkeursgebieden zijn. Daar wil de gemeente samen met initiatiefnemers, bewoners en andere belanghebbenden starten met het maken van plannen.

Reservezoekgebieden
De Brettenzone, het noordwestelijkste deel van de ring A10 Noord bij Landsmeer, het westelijk deel van Strandeiland/Buiteneiland en bedrijventerrein Amstel III zijn geel gekleurd op de kaart. Dit betekent dat dit de reservezoekgebieden zijn geworden, en dat deze pas in beeld komen als het niet lukt om in de groene gebieden het benodigde aantal windmolens te plaatsen.

Extra reservegebieden
De Amstelscheg, Gaasperplas, Zeeburgereiland, IJburg-Baai, en IJburg Diemerpark zijn rode gebieden op de kaart geworden. Dit betekent dat de gemeente pas naar deze gebieden en in landelijk Noord gaat kijken als er in de groene en in de gele gebieden niet genoeg elektriciteit kan worden opgewekt.

Meer informatie: Windmolens in Amsterdam

Heeft u een opmerking of vraag? Stuur deze dan door naar RES Amsterdam

Contact
Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid

Over Maps Amsterdam
De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data
De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken
Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.
 
Even geduld ... Wait a moment