Legend

Opacityslider
Timeanimation

 
Open Maps DataData en informatie
De Westtangent rijdt voor een groot deel de route van de lijn 69. Hij rijdt deels over een busbaan, krijgt vaker voorrang op de overige weggebruikers en stopt minder vaak dan de huidige bus. Dat scheelt niet alleen reistijd, maar er is ook minder kans op vertraging. De Westtangent rijdt vaker en sluit goed aan op andere (snelle) openbaarvervoerlijnen binnen en buiten Amsterdam.

In de openbare ruimte zijn ingrepen nodig, bijvoorbeeld: aanpassing rijbaan en oversteekplaatsen, kappen bomen, aanpassing haltes, aanleg stukken busbaan, opheffen parkeerplaatsen.

Op deze kaart kunt u zien hoe de buslijn precies loopt, waar HOV Westtangent haltes komen en welke maatregelen ongeveer nodig zijn in de openbaren ruimte.

Inhoudelijk contactpersoon

Gemeente Amsterdam - Ingenieursbureau
Anouk Busger op Vollenbroek
westtangent@amsterdam.nl

Kaartnavigatie

- Klik op een kaartobject voor informatie over dat object.
- Dubbelklik op de kaart om stapsgewijs in te zoomen, of
- Gebruik het muiswiel of de controlbar voor in- en uitzoomen.
- Houdt de muisknop ingedrukt of gebruik de controlbar om het kaartbeeld te verschuiven.
- Streetview is beschikbaar via de controlbar (gele poppetje op de kaart leggen).
- Kies rechts bovenin een topografische ondergrond of de luchtfoto.
- Met het knopje rechtsmidden tekent u een gebied, waarin de objecten worden geteld.
- Met het knopje rechtsmidden tekent u een lijn, waarvan de afstand wordt gemeten.

Open Maps Data

De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.

Over Maps Amsterdam

De website maps.amsterdam.nl wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart. Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact op met de inhoudelijk contactpersoon.

Embedden en linken
Vanwege security redenen (clickjacking) is het niet meer mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden in uw (nieuws)site. U kunt een afbeelding/screenshot van de kaart en een link naar de kaart op Maps Amsterdam in uw nieuwsitem opnemen.
Een ogenblik geduld | Just a moment ....