Hoogwaardig Openbaar Vervoer Westtangent

Informatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

De Westtangent rijdt voor een groot deel de route van de lijn 69. Hij rijdt deels over een busbaan, krijgt vaker voorrang op de overige weggebruikers en stopt minder vaak dan de huidige bus. Dat scheelt niet alleen reistijd, maar er is ook minder kans op vertraging. De Westtangent rijdt vaker en sluit goed aan op andere (snelle) openbaarvervoerlijnen binnen en buiten Amsterdam. In de openbare ruimte zijn ingrepen nodig, bijvoorbeeld: aanpassing rijbaan en oversteekplaatsen, kappen bomen, aanpassing haltes, aanleg stukken busbaan, opheffen parkeerplaatsen. Op deze kaart kunt u zien hoe de buslijn precies loopt, waar HOV Westtangent haltes komen en welke maatregelen ongeveer nodig zijn in de openbaren ruimte.

Contact


Gemeente Amsterdam - Ingenieursbureau
Anouk Busger op Vollenbroek
westtangent@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...