Bouwjaar

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie
Toelichting bij deze kaart
Deze interactieve kaart visualiseert de uitslagen in de Gemeente Amsterdam van de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. De kaart is gemaakt door Klaas-Bindert de Haan (team Beeld en Data van de afdeling Ruimte en Duurzaamheid) op verzoek van Jeroen Slot (afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek).
Brondocument: http://www.ois.amsterdam.nl/nieuws/download/1615/2017_verkiezing_tk_stembureaus.xlsx

In een aantal gevallen waren er meerdere stembureaus op 1 locatie. De stemmen van deze bureaus zijn per locatie bij elkaar opgeteld, zodat er maar 1 cirkel op de kaart komt. De grootte van het cirkel-symbool geeft een indicatie van het aantal of percentage stemmen op een politieke partij.

Vergelijk de kaart ook met de uitslagen van de verkiezing van de Gemeenteraad, Stadsdeelbesturen en het Europees Parlement op http://maps.amsterdam.nl/stembus2014/.

Met het tekentooltje rechtsboven naast het handje, tekent u zelf een selectievlak waarbinnen de stemmen automatisch worden opgeteld. Selecteer daarvoor eerst bij Kies kaart: Aantal kiezers, en dan de kaart met Aantal geldige stemmen.
Klik op het handje om de tekenmodus te verlaten.

Inhoudelijk contactpersoon

Gemeente Amsterdam - Onderzoek, Informatie en Statistiek
Jeroen Slot
j.slot@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam

De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact op met de inhoudelijk contactpersoon.

Over de functies bij adresgegevens

In de adressentabel, na aanklikken van een pand, staan 3 functies:
  • het Gebruiksdoel, afkomstig uit de BAG
  • de functie volgens de dienst Belastingen voor de WOZ, afkomstig uit de BAG-plus
  • de niet-woonfunctie volgens de Functiekaart
Correcties voor de BAG kunt u hier terugmelden.
Periodiek wordt de Functiekaart geactualiseerd op basis van het Gebruiksdoel en het Feitelijk gebruik.

Open Data

De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken
Vanwege security redenen (clickjacking) is het niet meer mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden in uw (nieuws)site. U kunt een afbeelding/screenshot van de kaart en een link naar de kaart op Maps Amsterdam in uw nieuwsitem opnemen.