Verkeerslichten toen en nu

Informatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

Deze interactieve kaart geeft een overzicht van de groei van het aantal met verkeerslichten geregelde kruispunten die bij de gemeente Amsterdam functioneel in beheer zijn. Met deze kaart is het mogelijk om met behulp van de tijdschuifbalk zichtbaar te maken welke kruispunten met verkeerslichten elk jaar waren uitgerust. De start ligt in 1932 als het Leidseplein als eerste wordt uitgerust met een `verkeersregeling door middel van lichtsignalen`. Door de tijd heen zijn er ook verkeerslichten verwijderd. Dit is mogelijk vanwege profielwijzigingen of een afnemende verkeersdruk. Meer achtergrondinformatie bij deze interactieve kaart en over het boek dat Sjoerd Linders heeft geschreven over 100 jaar verkeersregelinstallaaties in Amsterdan vindt u hier >.`>hier >.`>Deze interactieve kaart geeft een overzicht van de groei van het aantal met verkeerslichten geregelde kruispunten die bij de gemeente Amsterdam functioneel in beheer zijn. Met deze kaart is het mogelijk om met behulp van de tijdschuifbalk zichtbaar te maken welke kruispunten met verkeerslichten elk jaar waren uitgerust. De start ligt in 1932 als het Leidseplein als eerste wordt uitgerust met een `verkeersregeling door middel van lichtsignalen`. Door de tijd heen zijn er ook verkeerslichten verwijderd. Dit is mogelijk vanwege profielwijzigingen of een afnemende verkeersdruk. Meer achtergrondinformatie bij deze interactieve kaart en over het boek dat Sjoerd Linders heeft geschreven over 100 jaar verkeersregelinstallaaties in Amsterdan vindt u hier >.

Contact


Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid
Sjoerd Linders
s.linders@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...