Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

 
Open Maps DataData en informatie
hier >.'>Deze interactieve kaart geeft een overzicht van de groei van het aantal met verkeerslichten geregelde kruispunten die bij de gemeente Amsterdam functioneel in beheer zijn.
Met deze kaart is het mogelijk om met behulp van de tijdschuifbalk zichtbaar te maken welke kruispunten met verkeerslichten elk jaar waren uitgerust. De start ligt in 1932 als het Leidseplein als eerste wordt uitgerust met een `verkeersregeling door middel van lichtsignalen`. Door de tijd heen zijn er ook verkeerslichten verwijderd. Dit is mogelijk vanwege profielwijzigingen of een afnemende verkeersdruk.

Meer achtergrondinformatie bij deze interactieve kaart en over het boek dat Sjoerd Linders heeft geschreven over 100 jaar verkeersregelinstallaaties in Amsterdan vindt u hier >.

Inhoudelijk contactpersoon

Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid
Sjoerd Linders
s.linders@amsterdam.nl

Kaartnavigatie

- Klik op een kaartobject voor informatie over dat object.
- Dubbelklik op de kaart om stapsgewijs in te zoomen, of
- Gebruik het muiswiel of de controlbar voor in- en uitzoomen.
- Houdt de muisknop ingedrukt of gebruik de controlbar om het kaartbeeld te verschuiven.
- Streetview is beschikbaar via de controlbar (gele poppetje op de kaart leggen).
- Kies rechts bovenin een topografische ondergrond of de luchtfoto.
- Met het knopje rechtsmidden tekent u een gebied, waarin de objecten worden geteld.
- Met het knopje rechtsmidden tekent u een lijn, waarvan de afstand wordt gemeten.

Open Maps Data

De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.

Over Maps Amsterdam

De website maps.amsterdam.nl wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart. Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact op met de inhoudelijk contactpersoon.

Embedden en linken
Vanwege security redenen (clickjacking) is het niet meer mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden in uw (nieuws)site. U kunt een afbeelding/screenshot van de kaart en een link naar de kaart op Maps Amsterdam in uw nieuwsitem opnemen.
Een ogenblik geduld | Just a moment ....