Hoogbouw

Informatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

In Amsterdam gebruiken we te term hoogbouw voor alle gebouwen hoger dan 30 meter. Officieel wordt in Nederland de term hoogbouw gebruikt voor gebouwen waarin volgens het Bouwbesluit een lift vereist is. Hoogbouw werd meestal toegepast voor kantoren maar tegenwoordig ook steeds meer voor woningen. Daarnaast kunnen ook hoge objecten zoals kerktorens tot hoogbouw gerekend worden. Vooral de laatste jaren komt er veel hoogbouw bij in Amsterdam met name op de Zuidas, de Omval, in Noord en Zuidoost. In Amsterdam was het eerste hoge gebouw (buiten de kerktorens) het in 1932 gebouwde 12 verdiepingen huis van de architect J.F. Staal, in de volksmond ook bekend als `de Wolkenkrabber`. Bestaande en in aanbouw zijnde hoogbouw is op deze kaart samengebracht. De data heeft geen officiƫle status en is alleen informatief. Deze kaart is dynamisch en wordt geregeld aangevuld met nieuwe/verbeterde informatie.

Contact


Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid
Frits Wolters
f.wolters@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...