Bouwjaar

Legend

Opacityslider
Timeanimation

Legend

Opacityslider
Timeanimation
Toelichting bij deze kaart
De Hoofdbomenstructuur (HBS), is door het bestuur aangekondigd in de Visie Openbare Ruimte 2025 en is uitgewerkt in het beleidskader Puccinimethode. Op 24 januari 2018 heeft de gemeenteraad als onderdeel van het beleidskader Puccinimethode ingestemd met de HBS. Dit beleidskader bevat ook spelregels voor de inrichting van de groeiplaats van bomen in de HBS. Voor bomen in de HBS geldt bij aanplant en vervanging een groeiplaatsverbetering van 25-40m3 doorwortelbare ruimte. De stamomtrek van de te planten boom is minimaal 25-30 cm. Voor de HBS zijn soorten vastgesteld. Deze soorten zijn te vinden in de bijlage 10.1 van het Handboek Groen, standaard voor het Amsterdamse straatbeeld. 

Contact
Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid
Geert Timmermans - Rixt Hofman
g.timmermans@amsterdam.nl - r.hofman@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam
De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Over de functies bij adresgegevens
In de adressentabel, na aanklikken van een pand, staan 3 functies:
  • het Gebruiksdoel, afkomstig uit de BAG
  • de Objectsoort volgens de WOZ, afkomstig uit de BAG-plus
  • de niet-woonfunctie volgens de Functiekaart
Correcties voor de BAG kunt u hier terugmelden.
Periodiek wordt de Functiekaart geactualiseerd op basis van het Gebruiksdoel en de WOZ-Objectsoort.

Open Data
De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken
Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl. U kunt een afbeelding/screenshot van de kaart en een link naar de kaart op Maps Amsterdam in uw nieuwsitem opnemen.
 
Even geduld ... Wait a moment