De groei van Amsterdam vanaf 1850

Informatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

Deze kaart is gemaakt op basis van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG-PAND-geometrie). Van de meeste panden is het bouwjaar bekend. Voor de tijdanimatie zijn panden samengevoegd tot bouwblokken. Het bouwblok heeft het jaartal en de kleur van het oudste pand binnen het bouwblok. Bij inzoomen worden de afzonderlijke panden met jaartallen zichtbaar. Naastgelegen panden met hetzelfde bouwjaar zijn samengevoegd. Van veel oude monumentale panden in het Centrum is het bouwjaar onbekend. In de BAG staat een onbekend jaartal op defaultwaarde 1005. Op deze Maps-kaart heeft een onbekend bouwjaar (bij inzoomen op detail) de waarde -1. Voor de tijdanimatie zijn de onbekende bouwjaren en alle bouwjaren vóór 1850 op startjaar 1850 gezet. Foutieve bouwjaren kunt u terugmelden via de BAG-viewer van het Kadaster.

Contact


Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid
Klaas-Bindert de Haan
k.b.de.haan@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...