Atlas Verkiezingen

Stories

 

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

In deze Atlas Verkiezingen zijn de kaarten met uitslagen per stemlocaties van verschillende verkiezingen samengevoegd. De cirkelgroottes zijn tussen de verkiezingen onderling vergelijkbaar. Dat betekent dat eenzelfde cirkelgrootte bij elke verkiezing hetzelfde aantal of dezelfde verhouding voorstelt. De cirkelgroottes tussen Amsterdam en Zaanstad zijn verschillend, omdat de gebiedsgrootte verschillend is er er verder op Zaanstad is ingezoomd. Voor de berekening van de cirkelgrootte van aantallen is een lineaire schaal gebruikt. Hierdoor worden verschillen tussen weinig en veel stemmen wat uitvergroot. Voor de leesbaarheid van de taartpunt-grafiekjes is een vierkantswortel schaal gebruikt, die de verschillen wat middelen. De kaarten zijn individueel te bekijken op: 2024 - Europees Parlement 2023 - Provinciale Staten 2022 - Gemeenteraad 2021 - Tweede Kamer 2019 - Europees Parlement 2019 - Provinciale Staten 2018 - Gemeenteraad 2017 - Tweede Kamer Zie ook de Atlas Verkiezingen Zaanstad

Contact


Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid
Klaas-Bindert de Haan
k.b.de.haan@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...