Publiekskaart Archeologie

Informatie

Legenda

Transparantieschuif
Tijdanimatie

Toelichting bij deze kaart

Over deze kaart

Amsterdam kent een rijke verzameling aan archeologische vindplaatsen. Dit kunnen losse voorwerpen of scherven zijn maar ook allerlei structuren zoals afval- en ophogingslagen, funderingen, kelders, beerputten, verdedigingsmuren of gedempte waterwegen. Deze archeologische sporen zijn bijzonder omdat ze verbonden zijn met het dagelijkse leven vanaf het allereerste begin van de stad. De afgelopen 45 jaar heeft Monumenten en Archeologie bij bouwprojecten overal in de stad onderzoek uitgevoerd. Op deze kaart worden een selectie van vindplaatsen online toegankelijk gemaakt, in combinatie met vijf historische kaarten als onderlegger. Ieder vlakje op de kaart geeft een doorkijk naar de geschiedenis van die specifieke plek. Door op één van deze archeologische locaties te klikken verschijnen het adres, gegevens over het onderzoek en de vondsten, een foto en een verwijzing naar meer achtergrondinformatie. Disclaimer De inhoud van deze kaart is niet volledig en niet up-to-date. De informatie is bedoeld voor een breed publiek en niet voor professionals Monumenten en Archeologie (MenA) is de bronhouder van de aangeboden kaartlagen en dient vermeld te worden indien u verwijst naar deze kaartlagen.

Contact


Gemeente Amsterdam - Monumenten en Archeologie
Bart Vissers
b.vissers@amsterdam.nl

Over Maps Amsterdam


De website maps.amsterdam.nl (klik voor meer kaarten) wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de kaart.
Ten opzichte van de ondergrond kan door projectieconversie een kleine verschuiving hebben plaatsgevonden.
De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact via het vermelde mailadres of de webpagina.

Open Data


De meeste datasets achter de kaarten zijn beschikbaar via Maps Data.
Meer datasets en webservices zijn te vinden op Data en informatie

Embedden en linken


Vanwege security redenen is het alleen nog mogelijk om Maps-kaarten in een iframe te embedden binnen het domein amsterdam.nl.
Anderen kunnen een afbeelding van en een link naar de kaart opnemen in een (nieuws)artikel.

Parameters voor intern gebruik

 
Even geduld ...