Opacityslider
Time animation
Labels
Toelichting
De verkoopprijs en het vloeroppervlak van elke verkochte woning in Amsterdam is per adres bekend bij het Kadaster en via de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam geleverd aan de Dienst Ruimtelijke Ordening voor het maken van de Woningwaardekaart.
In een Geografisch Informatie Systeem (GIS) worden alle transactieadressen als punten op de kaart afgebeeld en de prijs per m2 van elk punt wordt berekend (=verkoopprijs / m2 vloeroppervlak). Extreme waarden zijn er uitgehaald. Door een interpolatiemethode, waarbij in een straal van 360 meter tenminste 3 transactie-adressen moeten liggen, ontstaan dan de Woningwaardekaarten.

Op de Woningwaardekaart van de de m2-prijs betekenen de blauwe gebieden dat je daar veel woning voor je geld krijgt. De woningen in de rode gebieden zijn kennelijk (erg) gewild om andere aspecten dan het vloeroppervlak van de woning: het voorzieningenniveau, de nabijheid van het historische centrum, de openbare ruimte, het gebouwtype of het woningmilieu. De Woningwaardekaart is daarmee een buitengewoon goede indicatie van de waardering van een buurt.

Inhoudelijk contactpersoon

Gemeente Amsterdam - Ruimte en Duurzaamheid
Koos van Zanen
k.van.zanen@amsterdam.nl

Kaartnavigatie

- Klik op een kaartobject voor informatie over dat object.
- Dubbelklik op de kaart om stapsgewijs in te zoomen, of
- Gebruik het muiswiel of de controlbar voor in- en uitzoomen.
- Houdt de (linker)muisknop ingedrukt of gebruik de controlbar om het kaartbeeld te verschuiven.
- Streetview is beschikbaar via de controlbar (gele poppetje op de kaart leggen).
- Kies rechts bovenin een topografische ondergrond in verschillende kleuren of de luchtfoto.
- Met het knopje rechtsboven tekent u zelf een gebied, waarin de objecten worden geteld.

Over maps.Amsterdam.nl

De website maps.amsterdam.nl wordt beheerd door de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Wij doen ons best de informatie op deze interactieve kaart actueel, correct en toegankelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen. De Gemeente Amsterdam behoudt zich het auteursrecht voor op de informatie op deze kaart, inclusief beeldmerken, videomateriaal, logo's, fotomateriaal en de documenten die via deze kaart zijn te downloaden. Citeren of het publiceren van een screenshot van de kaart met bronvermelding moedigen we aan, evenals linken naar deze interactieve kaart. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen neemt u contact op met de inhoudelijk contactpersoon.

Een ogenblik geduld | Just a moment ....